Včelaři Hradčovice

Recepty

Med s ořechy

Sklenici naplníme loupanými vlašskými ořechy, kteé zalijeme mírně ohřátým pastovaným medem. Komu vydrží sklenice déle než dva dny, může říct, že má pevnou vůli.


Ořechové medové řezy

200 g cukru, 100 g tuku, vejce, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, mícháme ve vodní lázni, až se vše spojí, nesmí se vařit. Poté přidat 2 lžičky jedlé sody, zamíchat a sundat z plotny. Vymíchat, dokud směs nevychladne, potom přidat hladkou mouku a vypracovat těsto, rozdělit na 2 díly, vyválet placky a dát na plechy vyložené pečícím papírem. První placku upéct, na druhou syrovou dát osmažené ořechy a také upéct. Osmažené ořechy - ořechy nahrubo nakrájené, 80 g cukru, 120 g tuku, 3 lžíce medu osmažit dozlatova a horké natřít na placku. Vychladlé placky spojit krémem, ořechová nahoru.

Krém: 1 a 1/2 sklenky mléka, 1 a 1/2 lžíce hladké mouky, 1 a 1/2 lžíce maizeny, trochu rumu - uvařit jako pudink, do vychladlého zašlehat 200 g másla.

Zdroj: http://www.recepty.cz/recept/orechove-rezy-medove-9845


Medové kokosky

15 dkg medu, 15 dkg krystalového cukru, 4 bílky, 10 dkg strouhaného kokosu, 5 dkg hrubé mouky nebo strouhanky.

Postup: med, cukr a bílky šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí Přimícháme kokos a mouku nebo strouhanku. Na povoskovaný nebo tukem vymazaný a vysypaný plech tvoříme malé hromádky, které pečeme v mírné troubě - spíše sušíme.


 
Podělte se o své oblíbené a osvědčené recepty s medem, pošlete nám je nejlépe i s fotkou na mail zohradcovice@vcelarstvi.cz a my je zveřejníme ostatním čtenářům.